Бунтовник без кауза (Rebel without a Cause), Nicholas Ray, 1955

„Бунтовник без кауза” е на пръв поглед лековат филм за проблемите на младото поколение. Филмът разкрива откъс от животите на трима тийнейджъри, отношенията в семействата им и в социалната среда. Противно на заглавието си „Бунтовник без кауза” има ясна цел и поглеждайки по-задълбочено зрителят може да открие сложните въпроси за възпитанието и отговорностите на родителите, красотата на първата любов и изобщо поривът на всеки от нас да бъде обичан.

Rebel Without a cause melange

Филмът е актуален и в наши дни, дори задължителен за всеки подрастващ и неговите родители, а чудесният Джеймс Дийн в главната роля е бонус към цялостната продукция. Ако сюжетът ви се е сторил интересен, можете да видите трейлъра.

Лиляна Георгиева
е завършила бакалавърска степен „Медии и мениджмънт” в Кьолн и магистратура „Филмови науки/кинознание” в Берлин. След решението си да се завърне в България, записва магистратура "Журналистика, продуцентство и финанси". Киното е нейната страст. Освен старо и ново европейско кино, си пада по „мъжки филми”. Кои са нейните фаворити, с удоволствие би споделила на по чаша червено вино.

Напишете отговор

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са маркирани *

Може да ползвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Загубена парола

Регистрация