Рецензия

Пламен Маринов
Прочетете рецензията

„Red Sparrow“ – политика, изкушение и любов с Дженифър Лоурънс

Политическите трилъри трудно намират място в йерархията на Холивуд. Не мога да си спомня откога не съм гледал качествен трилър, който добре да свързва отделни нишки с високопоставени лица в политиката или журналистиката. Последният, който успяваше за държи в напрежение аудиторията, е „Арго“ на Бен Афлек, но дори и при него имаше какво още да се желае. Франсис Лоурънс, от своя страна се е заел да сглоби сложен пъзел с поемането на „Red Sparrow”.

red sparrowПри предварителните прожекции, режисьорът се е обърнал с молба към критиците да бъдат оскъдни с подробностите около сюжета в ревютата си, затова аз също смятам да не правя изключение. Историята се върти около руска примабалерина (Дженифър Лоурънс), която след злополучен инцидент поема по път, оказващ се много повече от това, което самата тя някога си е представяла, че може бъде.

Гледането на „Red Sparrow” може да се нарече преживяване. Франсис Лоурънс е успял да изгради добре голяма част от историята. Филмът е изпълнен с обрати, променящи хода на събитията. По отношение на времетраенето, продължителността е 2 часа и 20 минути – прекалено дълго и разтегнато.

red sparrowОткъм актьорска игра, мога смело да заявя, че ако съм имал дори леки съмнения относно това колко добра актриса е Дженифър Лоурънс, то тук напълно ги опроверга. Тя успява да придаде на героинята си дълбочина, макар сценарият да не го изисква. Джоел Еджертън е добър в ролята си, но не само заради качествата си, а защото на образа му не е заложен личен принос, който да го разкрие пред зрителите. Определени моменти и връзки между персонажи не са достатъчно изпипани. Краят на филма цели да предизвика съчувствие към герой, близък на главната героиня, но отсъства, именно заради липсата на силно изградена връзка.

red sparrowКато цяло актьорскара игра в „Red Sparrow” е на задоволително ниво, а сценарият е с известни забележки. Смело можете да дадете шанс на филма, в случай, че обичате политически трилъри, а защо не и просто заради Дженифър Лоурънс (мъжката половина със сигурност ще остане доволна).

Виж трейлъра.


⇒ Ако рецензията ти е допаднала, можеш да харесаш официалната ни страница и във FacebookMelange, за да следиш за още актуални рецензии и препоръки. 🙂

7.7

Добър

Пламен Маринов
изучава две години „Мениджмънт на туризма“, а в момента продължава бакалавърската си степен със специалност „Икономика и бизнес администрация“ в Олборг, Дания. Отдаден фен на американското, комерсиално и независимо кино.

Напишете отговор

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са маркирани *

Може да ползвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Загубена парола

Регистрация