Филм на седмицата – Надарена (Gifted), 2017

Тази седмица решихме да препоръчаме един съвсем нов филм. Това е драмата „Надарена” с участието на Крис Еванс и Макена Грейс. Режисьор на продукцията е Марк Уеб, познат на зрителите с филмите за (Невероятният) Спайдърмен.

Действието в „Надарена” се развива около отрязък от живота на седем годишно момиченце, отглеждано от своя млад вуйчо. Героинята на Грейс притежава талант и е много по-развита умствено от децата на нейната възраст. Именно въпросът дали тя да има нормално детство, или да бъде отглеждана от баба си в кръг на учени и математици представлява основния конфликт във филма.

„Надарена” не може да бъде наречен шедьовър, нито идеята е нова. Това, което ни прави впечатление, е прекрасната актьорска игра на младата Макена Грейс. Двамата с Еванс правят страхотен тандем, а той доказва, че се справя и с роли, различни от тази на Капитан Америка.

Препоръчваме филма за следобедите през уикенда, когато ви се гледа нещо ново и смислено.

 

Melange
Mélange е българският портал за филмова критика. Тук ще можете да разгледате и прочетете рецензии за световни и български филми. Екипът от кинокритици има за задача максимално обективно и адекватно да представи особеностите на кинематографията.

Напишете отговор

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са маркирани *

Може да ползвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Загубена парола

Регистрация