Жижи (Gigi), Vincente Minelli, USA, 1958

„Жижи”  (Gigi) е от позабравените филми, които обаче си струват гледането. На пръв поглед е лека комедия с елементи на мюзикъл, но преди да се откажете да му дадете шанс, прочетете краткото описание.

Gigi - Melange.bg

Действието се развива през 1900 година в Париж. Костюмите са помпозни, маниерите префърцунени, хората – изкуствени. Да, става въпрос за висшето общество на френската столица. Историята в „Жижи” е една вариация на „Пепеляшка”, а самият филм използва много успешно иронията, за да осмее порядките на богатите. „Жижи” засяга темите за порастването, за скуката, когато имаш всичко материално и за любовта, която побеждава винаги.

Печели 9 Оскара.

Лиляна Георгиева
е завършила бакалавърска степен „Медии и мениджмънт” в Кьолн и магистратура „Филмови науки/кинознание” в Берлин. След решението си да се завърне в България, записва магистратура "Журналистика, продуцентство и финанси". Киното е нейната страст. Освен старо и ново европейско кино, си пада по „мъжки филми”. Кои са нейните фаворити, с удоволствие би споделила на по чаша червено вино.

Напишете отговор

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са маркирани *

Може да ползвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Загубена парола

Регистрация