Рецензия

Пламен Маринов
Прочетете рецензията

 

MINDHUNTER: Финчър, серийни убийци и още нещо

Телевизията се превръща във все по-голямо средство за създаване на качествени продукции. След безброй коментари относно стрийминг компании и ТВ канали, мисля, че е безсмислено да коментирам в какво хубаво време живеем. Преди няколко седмици на фаталния петък 13-ти, „Netflix“ излезе с едно много силно и разтърсващо предложение: MINDHUNTER“.

Сюжетът се развива през 70-те години и разказва за двама агенти на ФБР, които са се заели с мисията да разберат логиката в действията на брутални убийци за онова време. Накратко казано, това е историята на сериала, но всъщност, е една малка част от всичко, което крие.

„Ловец на съзнания“ е дисекция на психопатския ум и разследва ужасяващи серийни убийци (термин, който не се използва в самия сериал), показвайки как това рефлектира върху живота на самите разследващи. Изпълнителен продуцент и режисьор на първите и последни два епизода е не кой да е, а самият Дейвид Финчър. С времето, той е доказал, че не просто може да прави мрачни трилъри, но и да ги изпипва до последния детайл, което личи във всеки кадър. Финчър е основната движеща сила във всичко в сериала: декори, монтаж, операторско майсторство, дори разговори с всички други режисьори на епизодите, за да достигне максимално до зрителя.

mindРядко в днешната телевизия ще видите такъв сериал, наистина рядко. Фазите, през които преминава, за да изследва човешката психика и действия при бруталните убийства, са впечатляващи. Най-очарован останах, когато след средата, шоуто започна да показва как това рефлектира върху хората, които правяти проучванията – двамата агенти Тенч и Форд.  Двамата са толкова различни един от друг, но в същото време толкова еднакви в нещата, които правят. Женският персонаж в лицето на прекрасната Ана Торв е увлекателен не само на екран, но и за времето си (ще разберете защо ако гледате).

От техническа гледна точка не мога да съм бъда по-доволен, все пак говорим за Финчър. Актьорските изпълнения са брилятни, имайки предвид какво развитие претърпяват героите. Действието се развива с еднакво темпо във всички епизоди, което е трудно постижимо в наши дни.

mind1За финал бих казал, че съм изключително приятно изненадан от MINDHUNTER. Начинът, по който е представен на екран и това как историята се развива, доказва, че телевизията има още какво да покаже. Мрачната и студена атмосфера, подпечатана с мръсното жълто на Финчър, изглежда по на място от всякога.

Виж трейлъра тук.

Препоръчваме ти и още един много интересен и любим сериал на екипа ни, а именно „Историята на прислужницата“ (The Handmaid’s Tale).


⇒ Ако препоръката ти е допаднала, можеш да харесаш официалната ни страница и във FacebookMelange, за да следиш за още актуални рецензии и препоръки.

8.3

Страхотен

Пламен Маринов
изучава две години „Мениджмънт на туризма“, а в момента продължава бакалавърската си степен със специалност „Икономика и бизнес администрация“ в Олборг, Дания. Отдаден фен на американското, комерсиално и независимо кино.

Напишете отговор

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са маркирани *

Може да ползвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Загубена парола

Регистрация