Рецензия

Пламен Маринов
Прочетете рецензията

„Отмъстителите: Безкрайна война“ – един 10-годишен hype и една нова страница

За десет години „Marvel” ни показа, че комиксите могат да се пренесат на голям екран, без да изгубят естеството на книжния материал. 18 филма по-късно, студиото най-накрая стигнаха до повратната точка в съществуването си – филмът, затвърдил позицията им на едно от най-иновативните студия на новото време – „Отмъстителите: Безкрайна война“.

Сюжетът разказва за Танос и неговата мисия е да „изчисти“ Вселената. От друга страна, познатите вече герои (Отмъстителите) няма да се дадат толкова лесно и ще направят всичко възможно, за да осуетят плана на гиганта.

melangeТова е филм, който всеки любител на истории за супергерои мечтае да види от самото излизане на първия „Железен човек.“

„Отмъстителите: Безкрайна война“ е пример за това как трябва да се направи филм от такъв ранг, а именно спектакъл, с много герои. Взимайки под внимание факта, че това е филм с близо 64 главни героя, рискът да се получи една бъркотия с множество ефекти, е голям. Ако използваме за сравнение „Лигата на справедливостта“, който беше с доста по-малко герои, то самият той приличаше на една огромна бъркотия.

melangeПо отношение на актьорската игра не бих могъл да коментирам много, тъй като всички герои са без особено развитие, но това е разбираем подход. Ако студиото си позволи да направи един герой по-разгърнат от другите, то рискуват да разкрият твърде много за намеренията си и това как ще се развива поредицата. Усещането за безнадеждност е още по-голямо, което допринася за променливите настроения във филма.

Единственото нещо, което може би ме разочарова е, че целият филм оставя впечатление на подготовка за част 2. Да, това донякъде отново е разбираемо, но имайки предвид колко голям hype се създаде около филма, е в известна степен разочароващо.

melange avengersОсвен на сценаристите, Кристофър Маркъс и Стивън МакФийли, трябва да благодарим и на братята Русо, които отново доказаха, че тези филми са си тяхна територия. Цялата хореография е изпипана до степен, в която дори надминава тази в последните им два филма за „Капитан Америка“.

В заключение, ще си позволя да цитирам част от ревюто на „RedLetterMedia“, а думите са на Джей Бауман: “Infinity War за Marvel е като Empire Strikes Back за „Star Wars“. Задължителен филм за всеки себеуважаващ се фен на комиксовите филми. Вижте трейлъра.


⇒ Ако рецензията ти е допаднала, можеш да харесаш официалната ни страница и във Facebook: Melange, за да следиш за още актуални рецензии и препоръки. 🙂

8.1

Страхотен

Пламен Маринов
изучава две години „Мениджмънт на туризма“, а в момента продължава бакалавърската си степен със специалност „Икономика и бизнес администрация“ в Олборг, Дания. Отдаден фен на американското, комерсиално и независимо кино.

Загубена парола

Регистрация