Работилница по кинокритика – 18.10.2018

rabotilnica kinokritika melange

Работилницата по кинокритика е част от програмата на SlavConf. 2018 |Desire of Creating, на която водещ лектор ще бъде д-р Деян Статулов. Курсът ще се проведе на 18 октомври (четвъртък) от 14:00 до 18:00 часа в Национален студентски дом.

Основната идея е да представят основните принципи за работа в областта на историята и практиката на писането и представянето на аудио-визуални произведения.

Курсът ще започне с кратка лекция върху историята на киното и по-важните направления в неговото развитие и ще спре върху основни автори и техните творби.

По време на упражнението ще бъде прожектиран филмът „Полет над кукувиче гнездо” на режисьора Милош Форман, след което всеки курсист ще има време и възможност да напише кратка рецензия или да представи филма пред публика.

Автобиография на лектора

Д-р Деян Статулов е кинокритик и сценарист, главен асистент в Институт за изследване на изкуствата при БАН. Завършил е НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, специалност „Телевизионно кинознание и драматургия“. Сценарист и редактор на телевизионни предавания и формати. Има над 250 публикации в областта на филмовата критика и история. Филмов наблюдател в тв предаването „Преди обед” (bTV), както и сценарист на „Като на кино” (bTV Cinema). Главен редактор и издател на сайта за филмова култура kinoto.bg.


Харесайте официалната ни страница и във FacebookMelange, за да следите за всички актуални новини от света на киното. 🙂

Нина Ганчева
е филолог по образование и дипломиран магистър - специалност „Литература, кино и визуална култура“. Интересува се от европейско кино, дигитален маркетинг, съвременна европейска проза и пътувания. Тя е основател и главен редактор на „Melange”.

Напишете отговор

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са маркирани *

Може да ползвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Загубена парола

Регистрация