SO INDEPENDENT FILM FESTIVAL – С ВИРТУАЛНА РЕАЛНОСТ (27.10 – 06.11.)

SO INDEPENDENT FILM FESTIVAL се завръща за седми път в София с невероятни прожекции от 27-и октомври до 6-и ноември 2016. Зрителите ще могат да видят подбрана селекция от най-добрите независими американски и световни филми, правени в последната година.

SO INDEPENDENT FILM FESTIVAL

Откриването ще бъде с „ПЪРВИЯТ ПОНЕДЕЛНИК НА МАЙ“, накратко, филмът, с който Робърт Де Ниро открива Tribeca Film Festival тази година. Прожекцията наднича зад кулисите на две от най-звездните нюйоркски събития и повдига вечния въпрос: Модата изкуство ли е?

Искрено препоръчваме филма Швейцарско ножче“  с Даниел Радклиф, към която философска история Ви гарантираме, че няма как да останете безразлични. Ханк остава сам на пуст остров и се отказва от всяка надежда да се върне у дома. Но един ден всичко се променя, когато труп на име Мани бива изхвърлен от вълните на брега. Двамата стават най-добри приятели и тръгват на епично приключение, което ще върне Ханк при жената на мечтите му.

"Швейцарско ножче" (Swiss Army Man)

„Швейцарско ножче“ (Swiss Army Man)

Една от тенденциите, която се превърна в тотален хит тази година е виртуалната реалност (VR). Но когато говорим от една страна за кино, а от друга страна за виртуална реалност, какъв по-чудесен повод да се срещнат на София Индипендънт Филм Фестивал?

За първи път в България ще заработи единствен по рода си виртуален кино хъб. Благодарение на специалните очила за виртуална реалност и слушалките към тях, зрителите на фестивала ще имат възможност да гледат абслютно безплатно селекция от филми, произведени от водещите в света компании и представени на Трайбека Филм Фестивал, както и едни от първите български VR филми. В света на необятните дигитални възможности, не можем да не отбележим това събитие от висок ранг.

Virtual reality

Част от заглавията, които могат да се гледат във виртуалния кино хъб са: “INVASION” – от режисьора на анимационния хит „Мадагаскар”- Ерик Дарнел.

Проектът “ASHES” – игра с движение, пространство и време,която разказва трагичната история на двама влюбени. Режисьор и продуцент е Джесика Кантор

Хорър комедията “KILLER DEAL” на режисьора Антъни С. Феранте проследява историята на един продавач не на какво да е, а на мачете.

Сред заглавията се нарежда и българският филм „Spectator’s  Ship” от Момчил Алексиев. Филмът проследява историята на един актьор, наречен Жак по време на подготовката му за филмова роля. Но няма да разкриваме повече, за отидете и да го гледате на голям екран!

Посетителите на интересния кино хъб, ще могат да гледат виртуално и към средновековнaта крепост Кракра, която е уловена и преобразена по начина, по който е изглеждала преди почти 1000 години.

Разбира се, не на последно място за едно истинско кино-преживяване филмът „Ravadinovo Vr Experience”, свързан с една от най -значимите забележителности в България – Замъкът в Равадиново.

Насладете се на седмото изкуство на SO INDEPENDENT FILM FESTIVAL и не пропускайте дълго чаканата среща на киното с виртуалната реалност.

Пълната програма на фестивала, можете да видите ТУК.

Нина Ганчева
е филолог по образование и дипломиран магистър - специалност „Литература, кино и визуална култура“. Интересува се от европейско кино, дигитален маркетинг, съвременна европейска проза и пътувания. Тя е основател и главен редактор на „Melange”.

Напишете отговор

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са маркирани *

Може да ползвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Загубена парола

Регистрация