ТОП тематични филми за новогодишната нощ

Ако сте решили в нощта на 31-и да се отдадете на домашен уют с дъх на канела, запалена камина, в прегръдките на любимия човек, направете празника още по-незабравим със заглавие от селекцията филми, които ви предлагаме. Разбира се, при подбора сме се ръководили от идеята „за всекиго по нещо“. В случай, че сте фенове на старите ленти, класиката е точно за вас, а за тези, които очакват нещо по-съвременно и неангажиращо, вижте класацията:

Класически филми:

1. When Harry Met Sally / Когато Хари срещна Сали (1989)

Тази популярна романтична комедия, е известна с една от най-добрите новогодишни сцени на всички времена. Главните герои са добри приятели от дълги години, но се страхуват да не задълбочат връзката си, защото сексът е фактор, който би могъл да попречи на взаимоотношенията им.

2. Trading Places / Смяна на местата (1983)

Една разтърстваща комедия, в която Уди Мърфи и Дан Акройд са в ролите на Били Рей Валънтайн – мошеник от негърското гето, а Луис Уинторп ІІІ е богат инвеститор от света на корпорацията. Алчните братя богаташи Дюк се хващат на бас, а какъв е той, вижте във филма, защото не бихме искали да ви разкриваме повече.

3. Boogie Nights / Буги нощи (1997) 

Имате нужда от доказателство, че луди и щури неща се случват в навечерието на Нова година? „Е, Буги нощи“ ще ви го даде.

Съвременни филми:

1. New Year’s Eve / Новогодишна нощ (2011)

Искате тематична, празнична и романтична комедия, с известни актьори и новогодишни чудеса? Тогава вижте зашеметяващите роли на Робърт де Ниро, Мишел Пфайфър, Аштън Къчър и много други в „Новогодишна нощ“.

2. This Is The End / Това е краят (2013)


Ще бъдем честни, това не е филм за Нова година, но определено носи нейното настроение. Комедията е едновременно ексцентрична и нестандартна, разказваща за шестима приятели, които се оказват затворени в къща в Ел Ей след редица странни събития. Принудени да я напуснат и да посрещнат апокалипсиса, те ще открият истинското значение на думата приятелство.

3. Sex and the City / Сексът и градът (2008)


Във филма не става въпрос точно за Нова година, но какво по-прекрасно от това, в края на 2016-а да гледате невероятните Кари, Саманта, Шарлот и Миранда, в продължение на два часа.

Независимо дали ще изберете да прекарате новогодишната нощ по пижама, в гледане на тематични филми или навън с приятели, важното е да успеете да почувствате магията на вечерта. Филмите винаги могат да почакат, но не забравяйте, че те никак не са лоша идея. 🙂

 

Нина Ганчева
е филолог по образование и дипломиран магистър - специалност „Литература, кино и визуална култура“. Интересува се от европейско кино, дигитален маркетинг, съвременна европейска проза и пътувания. Тя е основател и главен редактор на „Melange”.

Напишете отговор

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са маркирани *

Може да ползвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Загубена парола

Регистрация