Красотата на киното в едно „La La“ място

Потребителски рейтинг: 9

Влизайки в киното, още чакам да вляза в залата за прожекции, понеже предишната не е свършила. Седя и се чудя какво ми предстои да гледам, една надценена приказка или бъдеща класика наградена с рекорден брой награди „Златен глобус.“  Настанявам се в залата и започват рекламите за предстоящи филми, все още не знам какво ме очаква. Идват и рекламите на продукти и аз все още се чудя дали няма да съжалявам, че съм влязъл за този филм. Светлините вече са угасени и шоуто започва: задръстване в Лос Анджелис, сменящи се радиостанции и един пеещ глас, започва песен. В мен връхлетява някакво вълнение, което най малко съм очаквал. Танци, музика и една невероятна откриваща сцена насред голяма магистрала в Града на Ангелите, която дава началото на една красива картина продължаваща 2 часа, добре дошли в „La La Land“!

Най новото предложение на Деймиън Шазел, човекът създал „Камшичен удар“, мюзикълът „La La Land“ не е обикновеното предложение, което очаквате да видите от отбраните за номинации филми, това е една цветна приказка, която заживява свой живот след края си. Една история за амбициите и за това да преследваш мечтите си докрай, но и за жертвите и последствията от това. Сюжетът се съсредоточава върху млад джаз пианист и актриса (в ролите Райън Гослинг и Ема Стоун), които се влюбват заради страстта си към изкуството. Ако очаквате поредната сладникава история, помислете пак.

Това е филм за носталгията по музиката и старите филми мюзикъли, които те карат да излезеш от своя сив живот и да се пренесеш в страна пълна с амбиция и страст по изкуството. Режисьорът и сценарист, Деймиън Шазел, използва стари, леко по забравени класики, за да въздигне жанра, в това което трябва да бъде – една красива, цветна, модерна и пълна с музика и танци картина.

Химията между Райън Гослинг и Ема Стоун е другото, освен музиката, което вдъхва живот на тази приказка и я прави толкова емоционална. Те двамата придават онази страст и амбиция, която би движила филм от този ранг. Това е третият им съвместен филм, в който двамата отново са прекрасни.

Идва ред и на композицията, другия основен двигател. Тя е красива с афинитет към класическата джаз музика, но с модерни нотки на звучене. Джъстин Хъруитс, композиторът на филма, умело балансира носталгията по класическата джаз музика, но и модерността на съвременния свят с прекрасните песни, които създава. Композиции като „Another day of sun“ и „City of stars“ създават облик и визия, която би докоснала всяка душа и всяко сърце, а последната дори спечели „Златен глобус“ в категория „Най-добра оригинална песен.“

Всеки който се съмнява, че „La La Land“ е надценен и е много шум за нищо, нека да го гледа, така е дори по добре. След занижените си очаквания ще усетите едно хубаво чувство в себе си след края на филма, което ще ви държи за дълго. Ще усетите амбицията и страстта, която този филм предава със себе си и ще заживеете в красивия и пълни с мечти свят наречен Ла Ла Ленд.

Напишете отговор

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са маркирани *

Може да ползвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Загубена парола

Регистрация