„Златен глобус“ 2017 – победителите и отлична оценка за Ема Стоун и Райън Гослинг

На церемонията в Бевърли Хилс, Калифорния, бяха раздадени ежегодните награди „Златен глобус“. Филмът, който грабна безспорно най-много призове е „La La Land“ и бе обявен за най-наградeния филм в историята на“Златните глобуси“. Той беше номиран за седем отличия от седем възможни във филмовата категория и успя да грабне всичките – в категория „комедия или мюзикъл“ за най-добър филм, за най-добър режисьор (Шазел), за най-добър сценарий (отново Шазел), за най-добра главна мъжка роля (Райън Гослинг), най-добра актриса във филмова комедия или мюзикъл (Ема Стоун), за оригинален саундтрак (Джъстин Хъруиц) и не на последно място за най-оригинална песен („City of Stars“).

La La land - Melange.bg

Ема Стоун и Райън Гослинг в „La La Land“

Кой би предположил, че мюзикъл, като този ще предизвика толкова голям интерес в световен мащаб? Режисьорът Деймиън Шазел е роден през 1985 г. и толкова млад постига завиден успех. Не по-малко впечатляваща беше речта на Райън Гослинг, който благодари на приятелката си, която е била бременна по време на снимките. Актьорът посвети наградата на нейния тежко болен брат.

melangebg-la-la-land

Ема Стоун и Райън Гослинг в „La La Land“

От друга страна „Лунна светлина“ на Бари Дженкинс взе „Златен глобус“ за най-добра филмова драма и имаше шест номинации, но получи само една награда. Неслучайно, не мислите ли?

Междувременно невероятната Мерил Стрийп взе наградата за цялостно творчество на името на Сесил Б. ДеМил. Кейси Афлек заслужено получи отличието за главна мъжка роля в „Манчестър край морето“, а в съответстващата категория Изабел Хупърт грабна награда за ролята си в ‘Elle’. „Зоотрополис“ спечели приз за най-добър анимационен филм.

meryl-streep-melange.bg

Мерил Стрийп

В категория „Телевизия“ за най-добър драматичен сериал бе отличен “The Crown” (“Короната”), а за най-комедиен “Atlanta“ („Атланта“).

Събитието по награждаванията постави добро начало за 2017-а и екипът на Melange пожелава годината да бъде все така успешна за киноиндустрията.

Нина Ганчева
е филолог по образование и дипломиран магистър - специалност „Литература, кино и визуална култура“. Интересува се от европейско кино, дигитален маркетинг, съвременна европейска проза и пътувания. Тя е основател и главен редактор на „Melange”.

Напишете отговор

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са маркирани *

Може да ползвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Загубена парола

Регистрация