Рецензия

Пламен Маринов
Прочетете рецензията

А вие знаехте ли за новия документален филм за Путин, създаден от … aмериканец ?

Измежду топлите месеци и големите блокбъстъри, телевизии като FOX, CW и други се държат от филмови студия, които пазят най-доброто комерсиално кино за летния период. Някъде там обаче, на бял свят по телевизията (Showtime) се появява документална поредица за руския президент Владимир Путин.

Putin melangeНякак незабелязано, тя беше излъчена в продължение на 4 дни. Междувременно режисирана, продуцирана и водена от Оливър Стоун. Ако сте добре запознати с кариерата му, то би трябвало да знаете, че той винаги се е славел като инициатор на провокативното биографично кино с ленти като „Никсън“, „Роден на четвърти Юли“, „Сноудън“ и други. Водил е подобни интервюта и с личности като Фидел Кастро и Уго Чавез.

Putin melangeВ продължение на 2 години, Стоун води дълги разговори с руския глава на теми, както от личния живот, така и от политическия. Още от първия епизод зрителят може да добие представа – що за човек е Путин, за това колко принципен и дисцплиниран е в действията си, дори само по начина, по който говори и се отнася с Оливър Стоун. Поредицата има голям потенциал да разкрие тайни от кухнята на взаимоотношенията между САЩ-Русия от различна гледна точка и неслучайно лозунгът на поредицата е „Know your enemy“ или „Опознай врага си.“

Оливър Стоун създава нещо новаторско в документалното кино, взимайки под внимание множеството ъгли на камерата, които са използвани, за да се долови личността на Путин. Подбраните локации ни пренасят в руски води и получаваме адекватна картина на живота в Кремъл.

Putin melangeРежисьорът разговаря с Владимир на различни теми, засягащи историята му с четиримата президенти на САЩ и разразяващите се конфликти през последните 16 години. Засяга се темата за евентуална атака от страна САЩ, както и за това какъв отговор би имала Русия за конфликтите в Украйна. Разглеждат се тези и още много други интересни казуси от последните няколко години.

Първоначално четирисерийният филм за Путин не излиза с известни претенции, дори в началото не предизвиква толкова голям интерес, но след последния епизод всичко се променя. Стоун е обвиняван в русофилство заради споделените антиамерикански идеи, по време на интервютата. До този момент епизодите са масово коментирани и вълнуват цяла Америка.

Putin melangeБи следвало да отбележим, че интервютата са се състояли благодарение и на самия Путин, след като той лично избира американския режисьор за свой интервюиращ. Той пък, от своя страна се отнася с нужния респект към руския държавен глава, засягайки редица болезнени теми от миналото и настоящето. По информация от самия него, има записани около 200 часа разговори с Путин за последните 2 години.

Обърнете внимание на тази малка поредица, която може или да ви промени мнението за президента или да го затвърди, всичко зависи от собствения ви поглед по казуса САЩ-Русия.

Виж трейлъра ТУК.

⇒ Ако този текст ти е допаднал, можеш да харесаш официалната ни страница и във FacebookMelange и да следиш за още актуални рецензии.

7.9

Добър

Пламен Маринов
изучава две години „Мениджмънт на туризма“, а в момента продължава бакалавърската си степен със специалност „Икономика и бизнес администрация“ в Олборг, Дания. Отдаден фен на американското, комерсиално и независимо кино.

1 Коментар

  1. Хубаво е да има такива материали защото само глупости гледаме по телевизията. Тука и да има капка пропаганда, не е толкова важна за интелигентния човек защото той ще разбере и се си направи оценка от всичко казано.

    Отговор

Напишете отговор

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са маркирани *

Може да ползвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Загубена парола

Регистрация