Рецензия

Пламен Маринов
Прочетете рецензията

Комиксовите филми продължават инвазията си не само в киното, но и в телевизията. “Marvel“ успешно удължава своята вселена, благодарение на работата си с “Netflix”. „Fox”, от друга страна държат правата само на поредицата “X-Men” и продължават да я развиват все повече и повече. Новото предложение от тях се нарича „Легион“, комикс за един от най-силните мутанти в Marvel Вселената.

Историята се върти около мъж, който е прекарал живота си в психиатрични клиники (Дейвид Хелър) и е загубил вяра в живота си. Всичко се променя, когато той среща Сид – мистериозна жена, която не обича да бъде докосвана. Двамата ще преживеят един бурен романс, отвеждащ ги към приключения, меко казано на ръба на лудостта.

6„Легион“ е един от най-странните, объркани и налудначави сериали, които бихте могли да гледате в днешно време. Още от първия епизод, действието става объркващо, каращо зрителя да се чуди дали и той не е част от шизофренията на главния герой. С всяка изминала серия, вие няма да разберете абсолютно нищо, поради простата причина, че този сериал си играе с вас, приканвайки ви да усетите лудостта на Дейвид, да влезете в неговата глава, затова и тази концепция е толкова успешна. Анализирането на главния герой минава през съзнанието на зрителя, като някои моменти са повече от странни и съмнителни, питайки се, дали Дейвид всъщност наистина е луд? Без да издавам какво всъщност се случва с него, има моменти, които подсказват защо той е смятан за такъв, но до самия край няма да го забележите. Любовта му със Сид е едно от най-красивите неща в сериала, заради факта, че те не могат да се докосват, но това не възпрепятства химията помежду им. Двамата имат една необикновена връзка, нормална, но в същото време изключително налудничава.

1Създателят на сериала Ноа Хоули, режисирал и друг забележителен сериал „Фарго“, поднася своето бижу с изключителна визия, невероятен сценарий и брилянтна режисура. Визията на всеки епизод е уникална сама по себе си, с наситени цветове, които само засилват усещането за лудост. Афинитетът към жълтото е забележим, тъй като Хоули го използва и във „Фарго“, но не този топъл, внасящ спокойствие цвят, а онзи, който виждаме, когато влезем в психиатрични отделения – студен и създаващ чувство за неизвестност.

2Ако трябва да обобщим, „Легион“ е объркан, изпълнен с напрежение сериал, с невероятна визия, добра актьорска игра (специално на Дан Стивънс) и брилянтен сценарий. Странността и лудостта на шоуто, го правят толкова необикновен, както никой друг по телевизията в момента. Бих препоръчал да изгледате целия сезон наведнъж, за да се потопите изцяло в тази атмосфера, завладявайки ви до последен дъх. Това е приказка за лудите около нас, неправдата към различните и една красива любов, без физически контакт и същевременно вътрешната битка за това кой си всъщност.

Виж трейлъра ТУК.

⇒ Ако този текст ти е допаднал, можеш да харесаш официалната ни страница и във Facebook: Melange и да следиш за още актуални рецензии.

8.2

Страхотен

Пламен Маринов
изучава две години „Мениджмънт на туризма“, а в момента продължава бакалавърската си степен със специалност „Икономика и бизнес администрация“ в Олборг, Дания. Отдаден фен на американското, комерсиално и независимо кино.

Напишете отговор

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са маркирани *

Може да ползвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Загубена парола

Регистрация