Рецензия

Пламен Маринов

„Тор: Рагнарок“ или как Марвел намерил правилната формула за „Богът на гръмотевиците“

Ако сте фенове на „модерни блокбъстъри“, предоставени от големи комикс гиганти, то тогава сте запознати с франчайза на Marvel – „Тор“. Може би, това е една от спънките в цялата им Вселена. С филмите за древния Бог на гръмотевиците успяха да нацелят правилната трактовка, но по всичко изглежда, че с „Тор: Рагнарок“, студиото си е извадило голяма поука.

thor_ragnarokСюжетът ни отвежда в мистичния Асгард, където Тор се опитва да спаси града си от унищожение от безпощадната Хела (в ролята Кейт Бланшет). Той попада като затворник в един далечен свят, откъдето трябва да се измъкне, побеждавайки Хълк, за да помогне на хората си.

Първият филм за Тор беше едно приятно изживяване – хубави пейзажи, добри герои и като цяло интересна история. Втората част за мен е един от най-слабите филми на Марвел от тяхната споделена Вселена. Тук обаче, не мога да скрия факта, че  „Тор: Рагнарок“ е един от най-добрите филми, които студиото е изкарвало, а Крис Хемсуърт никога не е бил по-харесван герой. Филмът е изпълнен с много забавление, хуморът дебне от всеки ъгъл и това е напълно очакван похват, имайки предвид колко абсурден изглежда светът на Тор.

Режисьорът Тайка Уайтити, споделя, че близо 80% от сценарните шеги са били ипровизирани от актьорите, което наистина се забелязва. Хуморът изглежда различен, от този в другите филми на комикс гиганта. Самата обстановка във филма е цветна, примесена с бойни сцени, а колаборацията от ефекти засилва сетивата на зрителя.

3500949f8a7f3db68510c1b9ac2d092623a60405Тайка Уайтити доказва, че може да се справя, както с нискобюджетни ленти, така и с високобюджетни. Режисурата му е една от най-сполучливите, след тази на братята Русо при Марвел филмите. Всички актьори играят толкова професионално, че не може да се твърди, че само Локи открадва шоуто. Крис Хемсуърт, Кейт Бланшет и дори самият Тайка Уайтити са страхотни и забавни. Единствената ми забележка е избързването с появяването на Хела. Считам го за твърде пресилено, по отнощение на сценарий и сцена.

ThorRagTrailer-1280x640Есенният сезон, така или иначе има сериозни недостатъци. Изключвайки Стивън Кинг, боксофисът спешно се нуждае от забавна лента. Ако не знаете какво ви се прави или се чудите на кой филм да се наслаждавате, в рамките на два часа, то „Тор: Рагнарок“ е вашият филм без никакво съмнение.

Трейлър на „Тор: Рагнарок“
Припомнете си Какво предстои в комиксовите вселени през 2017-а.

⇒ Ако препоръката ти е допаднала, можеш да харесаш официалната ни страница и във FacebookMelange, за да следиш за още актуални рецензии и препоръки.

7.1

Добър

Пламен Маринов
изучава две години „Мениджмънт на туризма“, а в момента продължава бакалавърската си степен със специалност „Икономика и бизнес администрация“ в Олборг, Дания. Отдаден фен на американското, комерсиално и независимо кино.

Напишете отговор

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са маркирани *

Може да ползвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Загубена парола

Регистрация