Слава (Glory)

Слава (Glory)

Прочетете рецензията
8.6

Страхотен

9.5

Потреб

Слава (Glory)
Слава (Glory)

Слава е вторият филм на Грозева и Вълчанов е социална притча, напомняща игра на шах – за пешка, която се прочува неохотно, опитва се да елиминира царицата и пада в жертва. Брадясалият железничар Цанко Петров намира един милион лева, разпилени край ЖП линията. Когато ги предава в полицията, вместо да си ги прибере в джоба си, колегите му го обявяват за „национален глупак”, но Министерството на транспорта – въвлечено в текущ скандал – се възползва от възможността да представи своя нов герой.

Те въобще и не подозират, че Цанко е заекващ неудачник и едва ли е най-добрия пример за българска честност и отговорност, който да бъде показан по телевизията. Но сравнен с напрегнатата и амбициозна Юлия Стайкова (удивително изпълнение на Маргита Гошева) – шефката на PR-отдела на министерството, която го третира като употребена салфетка, Цанко е просто ангел, изпратен от небето.

Грозева и Вълчанов режисират тeзи напълно възможни събития с уверена лекота, създавайки значима творба, която разкрива пълното разминаване между правителството и гражданите, на които се предполага, че то служи.

Загубена парола

Регистрация