SlavConf. 2018 | Desire of Creating (19-20.10.2018)

melange

Екипът на Mélange има удоволствието да подкрепи SlavConf. 2018 | Desire of Creating – международна конференция за хуманитаристика, бизнес, образование, изкуство, иновации и технологии.

Събитието ще се проведе за втора поредна година в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски” на 19 и 20 октомври 2018 година от 9:00 до 18:00 часа. Една от основните му цели е да поддържа връзката между университета и бизнеса, като развива културата и иновациите в хуманитарния сектор. От друга страна, повишава възможностите за работа на студенти и хуманитаристи, като ги мотивира да създават и реализират идеите си.

Заповядайте на конференцията, за да се запознаете от близо с темите на лекциите и панелите, свързани с кариерното и творческото развитие за хуманитарните науки и изкуства.

Към кого е насочено събитието?

Студенти, докторанти, преподаватели, организации, управители и лицата на образователния сектор. Като подтеми са включени връзките на хуманитаристиката с изкуствата, иновациите и технологиите.

melange.bg

Цялосната концепцията се дели на лекции, панели и работилници. На панелите ще се обсъждат теми, свързани с възможностите за кариера и съвети за творческо развитие – учителски, редакторски, преводачески, панел за културно наследство и др. Панелистите могат да бъдат управители, редактори, учители, преводачи, писатели и др. В работилниците предварително записаните студенти и ученици ще работят по практическа задача с помощта на експерти по темата.

В програмата на конференцията, Панел Кино ще се проведе от 15:00 до 16:00 часа (в петък – 19.10) със специалното участие на:

  • доц. д-р Огнян Ковачев (ръководител на магистърската програма по литература, кино и визуална култура в Софийския университет)
  • д-р Деян Статулов (сценарист, кинокритик и основател на Киното.БГ)
  • Биляна Брайкова Карастоянова (оператор, фотограф, документалист)
  • д-р Георги Стайков (сценарист | Dream Team Production)

Една от най-интересните за нас тази година е предстоящата Работилница по кинокритика с водещ лектор д-р Деян Статулов. Повече за нея можете да прочетете ТУК.


Харесайте официалната ни страница и във FacebookMelange, за да следите за всички актуални новини от света на киното. 🙂

Нина Ганчева
е филолог по образование и дипломиран магистър - специалност „Литература, кино и визуална култура“. Интересува се от европейско кино, дигитален маркетинг, съвременна европейска проза и пътувания. Тя е основател и главен редактор на „Melange”.

Напишете отговор

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са маркирани *

Може да ползвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Загубена парола

Регистрация