Филм на седмицата – Историята на прислужницата (The Handmaid’s Tale)

Тази седмица препоръчваме един сериал, превърнал се вече в хит. Това е телевизионната поредица „Историята на прислужницата” ( The Handmaid’s Tale), която „Hulu“ започна да излъчва през април тази година.

Сериалът е базиран на едноименния роман на Маргарет Атууд. Създател на телевизионната продукция е Брус Милър.

lead_960

„Историята на прислужницата” разказва за събитията в Америка в близкото бъдеще, когато тоталитарният режим на управление е факт. Новото устройство, има за цел да се върне към традициите в миналото, използвайки сила да наложи правилата си.

В центъра на историята е Джуун, която е взета насилствено за прислужница в семейство на висшестоящи в новото ръководство. Тъй като в дистопичното бъдеще безплодието е основен проблем, ролята на прислужниците, е да раждат децата на командирите. Правата на жените са сведени до създаване на поколение, а през погледа на Джуун зрителят може да проследи и ретроспективно как точно бива наложен новият суров режим в Америка.

The_Handmaid's_Tale_intertitle

Сериалът е плашещо реалистичен, използва умело един от най-важните похвати в правенето на добро кино, а именно изгражда толкова добре главните протагонисти, че не само им съчувстваме, а и можем да се идентифицираме с тях. Чудесно заснемане, интересна подредба на събитията в епизодите, което ни радва и ни кара да изгледаме продукцията на един дъх.

la-1493061790-u7kyph46rd-snap-image

През 2018 очакваме втори сезон. Докато това се случи, препоръчваме ви да си подарите един смислен сериал. Книгата също е страхотна.

⇒ Ако препоръката ти е допаднала, можеш да харесаш официалната ни страница и във FacebookMelange, за да следиш за още актуални рецензии и препоръки.

Лиляна Георгиева
е завършила бакалавърска степен „Медии и мениджмънт” в Кьолн и магистратура „Филмови науки/кинознание” в Берлин. След решението си да се завърне в България, записва магистратура "Журналистика, продуцентство и финанси". Киното е нейната страст. Освен старо и ново европейско кино, си пада по „мъжки филми”. Кои са нейните фаворити, с удоволствие би споделила на по чаша червено вино.

Напишете отговор

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са маркирани *

Може да ползвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Загубена парола

Регистрация