Sofia MENAR Film Festival (12 – 29 януари 2017)

Мечтаете за труднодостъпни места и мечтани дестинации? На деветото издание на фестивала Sofia MENAR ще имате възможността да попътешествате, благодарение на програмата „Кервансарай“. Програмата акцентира върху четири премиерни заглавия, посветени на пътувания до далечни и почти недостижими локации.

Sofia MENAR - Melange.bg

Филмът „Средиземноморие”  ще ви впусне в приключение и документиране на Средиземноморието отвисоко, с над 427 милиона обитатели, живеещи в 24 страни на 3 континента. Звучи мащабно, нали?

Темата за жълтите трабанти за пореден път има затвърдени позиции в програмата и в третата част „С трабанта до последен дъх” Дан Пршибан и екипът му се отправят на вълнуващо приключение от Австралия през Източен Тимор, Индонезия, Малайзия и Тайланд. Действието се развива в продължение на повече от 6 месеца, при изключително екстремни условия и природни предизвикателства, но героите остават предани на своите жълти картонени превозни средства.

S trabant - Melangebg

Возили ли сте се на рикши? Дори да не сте, в „Хващай пътя: Индия” двама приятели, решили да се включат във вълнуващо предизвикателство – 12-дневено приключение с рикши, ще ви разведат из цяла Индия. Готови ли сте за незабравимо изживяване?

Филмът, който ще открие фестивала на 12.01.2017 г. е ливанската сензация „Любов по правилата“ от 19 ч. в Дома на киното. Вижте как три набожни семейни двойки от Бейрут ще се опитат да запазят любовния си живот, без да нарушат правилата на Корана.

Не забравяйте да обърнете внимание и на късометражната селекция, сред които са „Ая и морето“ на Мариам Тузани, „Носталгия“ на Дорис Саба, „Не забравяй миналото“ на Давид Рибейро и още много други.

Sredizemnomorie Melangebg

Фестивалът ще продължи до 29-и януари 2017 г., и ще се проведе в Дома на киното, Културен център G8, Евро Синема, Чешки център и Гьоте институт. Пълната програма можете да видите ТУК.

Sofia MENAR се организира от „Позор” със съдействието на Посолството на Република Ливан, Посолството на Държавата Палестина, Посолството на Република Индонезия, Посолството на Кралство Мароко, Посолството на НДР Алжир, Посолството на Република Казахстан, Посолството на Република Азербайджан, Културното представителство към посолството на ИР Иран, Гьоте институт, Чешки център, Институт Сервантес, Фондация Девам.

Нина Ганчева
е филолог по образование и дипломиран магистър - специалност „Литература, кино и визуална култура“. Интересува се от европейско кино, дигитален маркетинг, съвременна европейска проза и пътувания. Тя е основател и главен редактор на „Melange”.

Напишете отговор

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са маркирани *

Може да ползвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Загубена парола

Регистрация