Филм на седмицата – Блейд Рънър (Blade Runner, Final Cut)

Тази седмица препоръчваме една класика.  Годината е 1982, а по кината излиза визуалният шедьовър на Ридли Скот – „Блейд Рънър”.

Филм на седмицата избрахме да бъде версията final cut от 2007 година, която е една от осемте различни версии, направени от Ридли Скот.

blade_runner_

Когато „Блейд Рънър” излиза, зрителите вече познават „Междузвездни войни”, „Пришелецът”, както и основополагащи класики в жанра film noir като “Големият сън” и “Чайнатаун”. Тъй като „Блейд Рънър” е определян като смесица от sci fi и film noir, голяма част от филмовите критици и зрителите са недоволни от крайния резултат. Смята се, че визуално продукцията е чудесна, за сметка на самата история.

Ние от Melange бихме искали да се концентрираме именно върху визията на филма, затова препоръчваме неговия final cut. Припомняме ви, че на 6 октомври тази година (2017) по кината излезе продължението – „Blade Runner 2049“. Режисьор на лентата е Денис Вилньов („Първи контакт”, „Сикарио”) , а в главните роли ще имаме удоволствието да видим Райън Гослинг и разбира се Харисън Форд.

Подарете си стария филм, за да се насладите максимално на продължението! 🙂

Ако пък Ридли Скот ви е любимец, припомнете си рецензията за „Пришълецът“ (1979).


⇒ Ако препоръката ти е допаднала, можеш да харесаш официалната ни страница и във Facebook: Melange, за да следиш за още актуални рецензии и препоръки.

Melange
Mélange е българският портал за филмова критика. Тук ще можете да разгледате и прочетете рецензии за световни и български филми. Екипът от кинокритици има за задача максимално обективно и адекватно да представи особеностите на кинематографията.

Напишете отговор

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са маркирани *

Може да ползвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Загубена парола

Регистрация