На love за кино новини – „Boy erased“ събира звезден актьорски състав на едно място

Гарард Конли, чиято история вдъхновява филма, живее и преподава литература в София.

Както винаги есента и зимата са сезоните на качествените филмови продукции. На 2 ноември 2018 с нетърпение очакваме най-новия проект на актьора и режисьор Джоел Едгертън. Филмът се казва „Boy erased“, а в главната роля гледаме младия Лукас Хеджис, който вече има една номинация за „Оскар“ за поддържаща роля във филма “Manchester by the sea”. Освен това можем да го гледаме в малки участия в “Lady Bird” и “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“. В новия филм „Boy erased“ му е поверена главна роля.

4

Историята е coming of age и разказва за трудностите на 19-годишно момче с хомосексуална ориентация, син на проповедник (Ръсел Кроу). Семейството му решава да го изпрaти на „лечение“- терапия с идеята да го „вкара в правия път“ и да му върне хетеросексуалната ориентация.

В майката се превъплъщава прекрасната Никол Кидман, чийто вид далеч не е на красавицата, която сме свикнали да гледаме в другите ѝ роли. Ръсел Кроу е още по-впечатляващ, особено заради килограмите, които е качил за ролята си.

3

Друга звезда, която участва в каста е режисьорът и актьор Ксавие Долан. Той не крие хомосексуалната си ориентация в реалния живот, а тя е и тема на повечето филми, които той режисира (“Lawrence Anyways”, “It’s only the end of the world”).

Самият режисьор на „Boy erased“ се появява с роля във филма си. Това е втория проект, който Джоел Едгертън режисира. Първият е интересния трилър „Тhe Gift”, който препоръчваме горещо. Джоел Едгертън видяхме последно и партнирайки си с Дженифър Лорънс във филма “Red Sparrow”. Рецензия можете да прочетете тук.

2

Темата за хомосексуалността е доста модерна в момента в Холивуд, а по какъв начин е подходено в този филм, чакаме да видим. Трейлърът на  „Boy erased“ обещава смислена драма за различните и тяхното порастване. На нас ни остава да се радваме на актьорския екип и да очакваме премиерата през ноември.

Интересното, което при проучванията си открихме, е че филмът е по действителен случай, базиран на мемоарите на Гарард Конли, публикувани през 2016 година. Самият той е ЛГБТ активист, жевее в София и е влюбен в България.

boy erased

“Love was always moving, always pushing us forward – always in action – and we often had no choice but to submit to where it let us.” („Любовта винаги ни е движила напред – винаги в действие – често сме нямали друг избор, освен да приемем посоката, към която ни води.“)

Трейлър на „Boy erased“ вижте тук.


⇒ Следете за още интервюта на официалната ни Facebook страницаMelange 🙂

Лиляна Георгиева
е завършила бакалавърска степен „Медии и мениджмънт” в Кьолн и магистратура „Филмови науки/кинознание” в Берлин. След решението си да се завърне в България, записва магистратура "Журналистика, продуцентство и финанси". Киното е нейната страст. Освен старо и ново европейско кино, си пада по „мъжки филми”. Кои са нейните фаворити, с удоволствие би споделила на по чаша червено вино.

Напишете отговор

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са маркирани *

Може да ползвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Загубена парола

Регистрация